Gästbok

Hudiksvall   2012-01-26 13:26
Hej allihop!!
Har läst lite och glad att jag hittat er härute. De har nu inlett en utredning då de misstänker att jag har Morbus Cushing. Vad vet ni om det? Vad händer i början någon som vill dela med sig? Vilka undersökningar görs osv.? Läggs man in på sjukhus el? Har haft förhöjt prolaktin sen 16 års ålder då jag har ett micro adynom på hypfysen så nu kom detta som ett brev på posten. Hoppas att någon har lust och svara mig. /Kram Nettan.
Nettan
Skicka e-post till Nettan  
 
   2012-01-20 23:14
Hej. Jag fick diagnosen cushingsyndrom när jag var 17år gammal.jag märkte jag gick upp ivikt.fick "månansikte".svullen "tjurnacke".och såååtrött konstant!genomgick operation där en tumör stor som en ärta tohs bort i hypofysen. Jag är nu 30år gammal o lider av sjukdomen än idag.Trött.nedstämd.jättelätt för ogråta.stress.oså vidare.men jag har fått världens finaste gåva nämligen min son!tackar gud för han får mig o tänka på all glädje jag har ose framemot!så när värken i kroppen eller att jag är deppig gör sig påmind tittar jag på han o tänker :jag lever!har en underbar sambo o son!svårt ibland men alla ni kämpa på!Kram!
ulrika
Skicka e-post till ulrika  
 
   2012-01-20 23:14
Annons:
Gör dina inköp på nätet via Rabattkod.se. Det sparar du pengar på.
  
 
   2011-12-26 22:12
Hejsan jag heter emelie och jag ¨är 15 år nu och jag har alltid haft liten hypofis. jag tror det stavas sååå. och jag får mycket mediciner ganska nya och sen får jAG SPRUTOR. det är lite jbbigt men an vänjer sig.
Emelie
Skicka e-post till Emelie  
 
Stockholm   2011-11-27 14:22
Hej!
Jag fick av en tillfällighet göra en röntgen då jag efter en bihåleinflammation klagat på huvudvärk och kräkts en morgon. Min husläkare tog det säkra före det osäkra vilket jag är tacksam för idag. Det visade sig att jag hade en 15 mm stor hypofystumör! och en prolakinom halt på 1300.
Ska nu på måndag käka Pravedil och är lite undrande över bieffekterna. är det någon som har någon erfarenhet. Vad kan jag vänta mig?
Anders
Skicka e-post till Anders  
 
   2011-11-14 21:37
jag har ett litet barnbarn som blev misshandlad av sin far grovt och fick fel på hypofysen och han har även fått en mindre cp av detta hur stor den är vet ingen men min dotter som är mamma till honom har inte fått ta hand om honom utan en annan familj pga att hon med var misstänkt för shaking baby men hon hade inte gjort något och är friad men socialtjenste vill fortfarande ha lvu på pojken pga att han är för sjuk undrar om ni har någon stödgrupp för föräldrar i samma sitts eller har barn med sånt fel min dotter bor i tibro hör aver eva mormor
Eva
Skicka e-post till Eva  
 
   2011-10-11 13:23
Någon som är villig att ge info/berätta om sina erfarenheter av Cushing. Är just nu själv inlaggd för Cushing utredning och mycket tyder på att det är det jag har...
annakarin
Skicka e-post till annakarin  
 
GBG   2011-10-04 11:11
Hej jag åkte för 6 månader sedan in på akuten då ingen annan läkare hjälpte mig jag kunde inte behålla varken mat eller vatten var ljuskänslig med tunnelseende hadde feber konstant, lätt irriterad och hormoniell samt en massa andra symtom.. jag låg på sjukhuset en månad utan att få något direkt svar.. nu har jag behandlats för kortison brist bland annat och dom är 99% säkra på att jag lider av hypofysit en slax tumör på hypofysen som nu slagit ut min hypofys helt.. många delar av mina hormoner fattas fortfarande i behaandlingen men skal allt eftersom komma på plats.. och trots allt börjar lösa sig så kan jag inte undvika en känsla av ensamhett och sorg man känner sig inte förstådd och folk tittar fortfarande på mig som om jag vore lika blek och döende som dagen jag åkte in på akuten.. fins det någon som känner igen sig? eller någon man kan prata med för jag känner hur min livslust glidder ifrån mig för var tår jag fäller och jag orkar inte mer.. om ni känner igen er eller har några tips alls var vänlig och maila mig MVH// Jenni
Jenni
Skicka e-post till Jenni  
 
Stockholm   2011-08-25 11:54
Sökte för mina besvär (minskad sexlust, ökad ångest, lättirriterad m.m.) i Januari. Efter lång väntetid på olika steg i utredningen och på röntgen osv. har jag äntligen fått ett besked. Jag har mikroprolaktinom. Har fått paravidel 2,5 mg att ta innan jag går och lägger mig. Har bara tagit två tabletter ännu så vet ej om medicinen kommer att hjälpa. Men återkommer med det efter några veckor...

Skulle gärna vilja veta om någon annan man som läser detta har prolaktinom? I så fall mejla mig gärna.
Kille28
Skicka e-post till Kille28  
 
   2011-08-25 10:55
Hej! Finns det någon som kan förklara skillnade mellan hypofysadenom-Ratche´s cysta,om det nu är någon skillnad
Gun-Maj
Skicka e-post till Gun-Maj  
 
   2011-07-26 12:20
svar/fråga till sofia från stockholm. d. 17/4 2011
Jag har en tjej kompis med i praktikken samma problem som dig, hon har just fått hem ett brev med info om för höja prolactin värden, sen plötsligt efter man började att undersöka på nätet om prolactin då så vi plötsligt ett sammanhang med alla dom biverkninger/problem hon har haft dom senaste 10 åren som ingen har kunde förklara för henne.. Hon har B12 brist, PCO, tappar hår, minskat sexlust, problem med utebliven mens, synsrubbninger, huvudvärk, större bröst, humörsvängninger, stress känslig, "psykiska problem", sjöstrands/fibriomyalgi, liggar på sig vatten, trötthet, depression, koncentrations besvär. personlighets störning, förhöjd stresskortison värden, sömnproblem, ja jag kunde fortsätta i evigheter ju :/ du är INTE ensam kan jag berätta dig.. Hon har och kännar sig fortfarende väldigt ensam med detta... sen då hon fick brevet hem med info om för höga prolactin värden gick hon ju upp direct och fick tagit det nya blodprov, men nu efter hon har jagat dom för ett svar fick hon plötsligt svaret att allt var normallt igen.. ?? Hennes värde första gången var på 577, sen det andra provet var "bara" på 300 ca. (vet inte riktigt hur dom räknar på detta mera, har förstått att dom har fått ett nytt räknesätt med prolactin värden ??
christian
Skicka e-post till christian