Gästbok

Järvträsk   2018-03-19 14:21
I år hålls Pimpeltävlingen lördag den 21 april. Cirka 2 veckor innan kommer mer information att läggas ut på Anslagstavlan på den här sidan.
Saskia
  
 

Mörtnäs   2018-03-19 13:22
Det ryktas att det är pimpeltävling i Järvträsk.
Var hittar man information om det?
Dragos Kaleva
  
 

   2018-03-19 13:22
Annons:
Gör dina inköp på nätet via Rabattkod.se. Det sparar du pengar på.
  
 

Sdr. Järvträsk ( Danmark)   2015-12-18 19:17
God Jul och Gott Nytt år.
Birthe och Jan Sørensen
  
 

   2015-01-11 13:26
Hittills kom det in 2 Facebook reaktioner på Birgittas efterlysning. Men en hade försvunnit igen... Kvar var Anna-Lenas:

Anna-Lena Eklund
Edit var kusin till min mamma.
den 8 januari kl. 18:53 ·
Saskia
  
 

Järvträsk   2015-01-07 22:30
Hej Birgitta! Din fråga vidarebefordras till Järvträskgruppen på Facebook, det finns många duktiga släktvetare där! Om du har ett FB konto så kan du skicka en förfrågan om att bli medlem i gruppen. Om nu svaret så småningom skulle dyka upp där, men inte du, då kopierar jag svaret hit. Ha det gott! Mvh, Saskia
Saskia
  
 

Skellefteå   2015-01-04 13:26
Min mamma Edit Olofsson dotter till Karl Oskar Stenberg, född 1893 i Järvträsk,död 1957 i S Sandträsk och Wilma Johanna Sandström, född 1896 i S Sandträsk, död 1929 i Sandträsk. Min fråga är om någon vet om det finns nån bild på Oskars farmor och farfar, Eva Kristina Persdotter (Kallad Gåmma)och Karl Johan Stenberg/hälsningar Birgitta
Birgitta Burström
  
 

Sdr. Järvträsk 5:21 ( Danmark )   2014-12-19 18:51

God Jul och Gott Nytt år.
Birthe og Jan Sørensen
  
 

Järvträsk   2014-05-02 22:38
Oj, så härligt att vårt nya kommunalråd inte tycker att det är ett måste att ha vindkraftverk inom kommunen... :-)
Saskia
  
 

Dalsland   2013-10-17 15:35
Hej!

Nu ligger en skrivelse klar att skriva ut och skriva under och skicka in till vindkraftsbolaget innan den 22 oktober 2013.

Brattberget Vindkraft AB
Vendevägen 90
182 32 Danderyd

Jag har valt att visa den i tre olika fil-format:
www.vindbrukdalsland.se/Synpunkter-Brattberget-2013-10-15.pdf
www.vindbrukdalsland.se/Synpunkter-Den-15-oktober-2013.htm
www.vindbrukdalsland.se/Synpunkter-Den-15-oktober-2013.doc

Det är relevanta synpunkter på vindkraftsetableringen på Brattberget. Sprid gärna skrivelsen så att fler kan skriva på och skicka in till bolaget.

Ansöker bolaget om miljöprövning av ärendet hos Länsstyrelsen återkommer jag med nytt förslag till en ny för ändamålet mera målriktad skrivelse mot denna vindkraftspark.

Vill någon "stjäla" argument och formuleringar från skrivelsen till en egen skrivelse så möter detta inget hinder från min sida. Allt är ju till för att hjälpa er i ert motstånd mot denna livsfarliga och miljöförstörande vindkraftspark.

Och har du idéer och förslag till framtida skrivelser så hör gärna av dig till dagblomqvist@telia.com

Vänligen
Dag
Ansvarig utgivare för www.vindbrukdalsland.se


.
Dag Blomqvist
  
 

Robertsfors och Täby 2013-09-28   2013-09-28 09:50
Jag har följt berättelsen om Brattberget, Vindkrafthändelser som Inger Almström har skrivit på www.skyddamiljön.nu Kommunen och dess företrädare driver ett korrupt och ovärdigt spel i lag med Kraftö som skapat svår oro och ångest för grannar som drabbas. Konsulten Enetjärn Natur sitter på dubbla stolar genom att ha uppdrag för både Kraftö och Arvidsjaur kommun. Korrupt och ovärdigt för den kommunala demokratin! Nu måste åklagare se på både mutbrott och jäv.
Men detta sker inte med automatik. Kampen måste fortsätta ända fram till mål och det kan ta lång tid och stora fortsatta uppoffringar från de drabbade.
Urban Zingmark
  
 

Dalsland   2013-02-25 22:37
Hej!

Som ansvarig utgivare för sidan www.vindbrukdalsland.se kommer jag i kontakt med många människor som drabbas av vindkraftsbolagens barbariska härjningar. De flesta människorna sitter i sina stugor och vet ingenting förrän de får läsa i tidningen att det kommer att byggas vindkraftverk i anslutning till deras hem.

Bestörta rusar de upp och börjar försvara sina intressen, sin livsmiljö och sina i lag skyddade rättigheter. Men förgäves. Det är som om fällan har slagit igen och de sitter där fastklämda mellan dessa 200 meter höga livsfarliga maskiner utan att komma loss.

"Björnsaxen" gillrades och doldes tills det var för sent. Medels lögner och hot driver bolagen igenom sina slugt sjukt uttänkta ränker. Det finns ingen lag som längre skyddar människor från vindkraft. Det finns ingen politiker den drabbade grannen kan lita på. Det finns ingen polismyndighet som beivrar lagbrott. Åklagarämbetet sysslar inte med lag och rätt för de drabbade. Länsstyrelserna har fått sina regleringsbrev där de påskrivs att "driva" igenom vindkraften ute i kommunerna. Och energimyndigheten är mobiliserad att göra allt för att identifiera och minimera det som hindrar i belsutsprocessen. - jo det har jag svart och vitt på att det är så det är ...

Sverige går mot en allt totalare diktatorisk och lössläppt anarki och ingen bland massmedia vill rapportera sanningen om vindkraftsvansinnet.

Där står den lilla mäniksan fullständigt hjälplöst överklörd av hela etablisimanget och när problemen från vindkraftverken blir för outhärdliga har den lille inget annat val än att låsa dörren utifrån och övege sitt hem. Samt släppa alla förhoppningar på att åtmisntone få sin fastighet såld överhuvudtaget. Få kan längre bo kvar på grund av denna plåga. Och de sista termikflygarna huggs obarmhärtigt i två bitar medan lungorna sprängs på fladdermusen. Och vid varje stöt plålmaskinen gör för att driva ner pålen för den marint tänkta vinkraftverket så dör alla fiskarna i havet runt omrking av stötvågen.

Varför blev det så här? Jo, det var någon som med verklighetsfrämmande "fakta" och rena lögner skrämde upp beslutsfattarna som greps av panik. Opålästa och fullständigt okunniga i sakfrågan släppte dig sig själva lösa som panikslagna hästar i sken. Utan kuskar dånar nu ekipagen mot en total ekonomisk, moralisk och rättsmedveten kolaps.

Vad jag emellanåt i min stilla vardag ibland undrar över är: Vad blir nästa grej som dessa haverister i sitt uppskrämda tillstånd ska driva igenom? Lagarna gäller inte längre. Moral gäller inte längre. Vänskap mellan grannar gäller inte längre. Förtroendet för rättsamhället är fullständigt som bortblåst. Och - ingen bryr sig om de oskyldigt drabbade grannarna till vindkraftsvansinnet vilka nu måste fly sina hem för att rädda sina liv och, i bästa fall, sin ekonomi.

Och på ort efter ort upprepas samma tragedi och taskiga fulspel dag efter dag. Intet nytt under solen. Lögnen har gått hem hos analfabeterna. Och om de än kunde läsa så saknas läsförståelsen. Därför sprider sig paniken mer och mer, på ort efter ort över hela Sverige. Eller är det bara penningen som styr? Bröderna vett och sans, ja, vart tog dom vägen?

Men jag tror, att i framtiden kommer man att blicka tillbaka på dessa hjärntvättade vindkraftsentusiaster och skaka på huvudet åt dem. Hur kunde de vara så fullständigt blinda? Hur kunde de behandla sina medmänniskor och naturen så illa och grymt? Och såg dom inte vad som pågick ute i byarna? Förstod dom ingenting? Var dom totalt besatta - eller vad var det för fel i skallen på dom? Varför lyssnade de inte på sakkunskapen och de som faktiskt hade läst på om alla vindkraftens skadeverkningar på människor och miljö?

Min tanke går till Er i Järvträsk. Ge aldrig upp. Det är alltid bättre att lyssna till den sträng som brast än att aldrig ha spänt sin båge - om Ni nu inte skulle få igenom Era krav på att få slippa tortyren i 25 - 30 år framöver.

Vänligen
Dag Blomqvist


.
Dag Blomqvist
  
 

Stöverberg   2013-02-09 17:59
Suveränt fotomontage. Kan den som gjort detta vara vänlig att visa från vår sida av berget också skulle vi vara tacksamma. P S Hälsningar till alla de känner från Arne och Margareta Lundström fd sommarstugeägare i Stöverberg. De håller tummarna och ber för oss alla.
Inger Almström
  
 

Örebro   2012-04-14 06:44
Järvträskare, tro inte att jag glömt er och vackra Järvträsk. Jag följer allt som händer och hoppas att återväxten räcker för byns fortlevnad. Jag håller tummarna för att Stoorn, ska realiseras - vilket lyft för bygden det skulle bli.
Många hälsningar !
Erling Henriksson
  
 

Stockholm   2012-01-06 20:15
Hejsan alla Järvträskare Jag Jobbade hos Manne Westerberg 1961 I macken o körde tankbilen Hade sällskap med Monika En jätte trevli tid Skulle vilja ha den tillbaks Hoppas nihar det bra i byn Mvh Sten Stockholmarn
Sten Thunman
  
 

   2011-04-25 12:49
Vilken underbar påskhelg vi haft. :-)Njutningen är total då man sitter nere vid sjön vid en sprakande eld och alla vårfåglarna som kvittrar, duvorna som kuttrar uppe i skogen , svanarna som flyger över sjön.
Har en däremot en förtvivlad ångest över planerna på vindkraftverken som kanske kommer att ödelägga denna njutning.Kram till er alla!
Helén Sandström
  
 

Björnlunda Södermanland   2011-04-05 20:25
Persk !!! Vackra naturminnen återuppväcks från sensommarn 2006. HEJA DJÄRVTRÄSK O TACK KJELLE H.
Per Rönnblom
  
 

järvträsk   2011-02-08 19:43
Stort Grattis Saskia till utnämningen som Årets Nyföretagare i Arvidsjaurs kommun 2010 och tack för den superfina hemsidan du gjort!
Varma kramar
anna e
  
 

   2011-01-30 11:59
Ett stort Grattis till Saskia Ehrhardt för utnämningen som Årets Nyföretagare i Arvidsjaur Kommun 2010!
Kjell och Helén Sandström
  
 

Borås   2010-05-23 11:51
Trevligt med en hemsida från Järvträsk.
Anita Vesterberg ( Arnes syster )
  
 

Järvträsk   2010-05-01 12:40
Fin hemsida! Mycker roligt att det finns en hemsida om Järvträsk! :)
Siri
  
 

Järvträsk   2010-03-06 16:02
Äntligen lite vår i luften , skönt att kunna sitta nere vid sjön och koka kaffe o grilla en korv
Kjell Sandström
  
 

Järvträsk   2009-12-24 10:36
önskar en god Jul och ett riktigt gott Nytt År till alla!
Saskia
  
 

Missenträsk   2009-11-28 22:55
Roligt med hemsida för Järvis , med många vackra vyer man känner igen. Kommer att följa utvecklingen av sidans fortsatta uppbyggnad Fam Westermark
Jörgen & Marika
  
 

I Arjeplog   2009-07-14 09:37
Så kul att se att Järvträsk har en hemsida och en fin hemsida ;o)) Det ska bli kul att följa er sida och se hur den utvecklas. Lycka till önskar Kristina i Arjeplog...okay Odde me då ;o))
Kristina
  
 

I Arjeplog   2009-07-14 09:36
Så kul att se att Järvträsk har en hemsida och en fin hemsida ;o)) Det ska bli kul att följa er sida och se hur den utvecklas. Lycka till önskar Kristina i Arjeplog...okay Odde me då ;o)) http://quiltan.blogspot.com/
Kristina